Over Zuid42

Zuid 42 ontleent zijn naam aan de Antwerpse wijk ‚t Zuid en het huisnummer in de Coquilhatstraat waar deze familie-vriendelijke accommodatie is gelegen. Het huis is de perfecte plek voor een gezellig weekend met vrienden of familie maar ook een warm onderkomen tijdens een langer verblijf in de stad.

Het is een gezellig en licht huisje met 3 woonlagen gelegen in een rustige straat. Met uitzondering van de kelder is Zuid42 volledig ingericht als vakantiewoning. De inrichting is comfortabel en praktisch met fijne bedden en mooie details.

Achter de voordeur bevindt zich een ruime hal met kapstokken, een kastje voor schoenen en tassen en voldoende plaats voor het neerzetten van bijvoorbeeld een kinderwagen. De leefruimte op de begane grond is ingericht met een grote bank en een ronde eettafel. Op verzoek kan er een kinderstoel en speelgoed neergezet worden. Het gelijkvloers omvat ook een volledig ingerichte open keuken voorzien van een Nespresso koffieautomaat met melkopschuimer, waterkoker, broodrooster, magnetron, oven en gasfornuis. Verder is er een toilet en een kleine buitenruimte.

Vanuit de hal leidt een trap naar de eerste verdieping waar een slaapkamer en een zit-/slaapkamer naast elkaar liggen. In de gezellige slaapkamer staat een groot tweepersoons bed (180x200cm) met elektrisch verstelbare lattenbodems.

De woonkamer op de eerste verdieping is ingericht met een grote (slaap)bank en een comfortabele fauteuil. Ook staat hier een tv waarop naar wens tv-programma’s opgenomen kunnen worden om later te bekijken. Als er 5 of 6 mensen logeren in Zuid42 wordt deze ruimte een volwaardige slaapkamer met een bed van 160×200. Door het sluiten van een gordijn wordt het slaapgedeelte afgescheiden van de doorgang naar de tweede verdieping.

Op de tweede en tevens bovenste verdieping bevindt zich de master bedroom met een groot tweepersoons boxspring (200x200cm). Indien gewenst kan dit bed opgemaakt worden als 2 eenpersoons bedden. Ook de ruime badkamer met douche en toilet is gesitueerd op deze verdieping.

Buurt & bereikbaarheid

De Coquilhatstraat is een rechte straat, deel uitmakend van de oorspronkelijke verkaveling van 1875 van het Zuid. De straat is gelegen tussen de Zwijger- en de Verbondstraat en wordt gekruist door de De Vrièrestraat. Oorspronkelijk Vaderlandstraat genoemd, kreeg de straat in 1891 de huidige naam. Aimé Coquilhat (1853-1891) was medereiziger van Stanley en vicegouverneur van de gewezen Belgische kolonie.

De Coquilhatstraat heeft het typische profiel van een straat op het Zuid, met een basisbebouwing van eind-19de-eeuwse neoclassicistische lijstgevels afgewisseld met bakstenen topgevels en met een monumentaal gebouw als blikvanger (bron: inventaris onroerenderfgoed).

‚t Zuid staat bekend als een trendy buurt met verschillende musea, goede horeca, winkels en openbaar vervoer. Aan de uiteinden van de Gedempte Zuiderdokken (aan de ene kant ter hoogte van de Scheldestraat en aan de andere kant ter hoogte van de Verviersstraat) zijn er speeltuinen. Bij rivier De Schelde ben je binnen 10 minuten wandelen.

Met de auto is Zuid42 goed te bereiken en meestal is er niet ver van de woning een parkeerplaats te vinden. Het is betalend parkeren op maandag t/m zaterdag van 9 to 22 uur. Een dagticket (10 uur geldig) kost €3,80. In de omgeving van Zuid42 bevinden zich diverse haltes voor bus- en tramvervoer. Het historisch centrum (Grote Markt en omgeving) ligt op 20 minuten wandelen maar het is ook mogelijk een stadsfiets te huren (velo Antwerpen).